Renovato Gelişim Danışmanlığı olarak agile yaklaşımı koçluk ve fasilitasyon becerilerimizde olduğu gibi sunduğumuz tüm hizmetlerin odağına temel iş yapma yönetimi olarak koyar, ihtiyaç duyan müşterilerimizin yönetsel süreçlerini agile metodoloji ile kalite, verimlilik ve sürdürülebilirlik esaslarına göre yapılandırmalarına rehberlik ederiz. Günümüzün en popüler iş yapma metotları arasında sayılan agile kavramını tarihsel gelişim süreçleri ve felsefi boyutuyla kavramak ve davranış göstergeleri ile hayata geçirmek Agile koçlarımızın sunduğu hizmetlerin başarısının yapıtaşını oluşturmaktadır.
Agile yaklaşım Toyota Production Sistem ve yalın düşünce temelinde, değişen durumlara adapte olma ve deneysellik (ampirizm) ilkesi ile sürekli değer yaratmaya dayanır. Temeli seksenli yılların başlarında atılmaya başlanan doksanlı yılların ortasında ise artık elzem bir ihtiyaç haline gelen agile iş yapış yöntemleri, 2001 yılında Utah’da yapılan bir konferans ile 4 değer ve 12 prensip ile manifesto halini almıştır. Çok çeşitli yöntemler olsa da agile yaklaşım temelde her kurum, bölüm, takım için felsefe ve işleyiş boyutları özelinde düşünülerek değerlendirilmeli ve uygulanmalıdır. Agile Yaklaşımın özünde deneysellik olduğu için nicelikten çok niteliğe odaklanır.
Kurumlar finans, müşteri, süreç ve alt yapı konularında çok sayıdaki ihtiyaçları için “en öncelikli konuya odaklanmayı bilmeye ve doğru çözümleri uygulamayı başarmaya” dolayısıyla agile yaklaşımlara ihtiyaç duyarlar. Günümüzün acımasız rekabet ortamında belki de en kritik konu olan sürdürülebilir ve dengeli bir gelişim için kurumlar bağlı çalışanlara, çalışanlarda bağlılık için uygun zemini yaratan kurumsal yönetim bakış açılarına ihtiyaç vardır. Bu noktada önemli bir katalizör olan Agile yaklaşımı anlatan bazı süreç adımları şunlardır.
Renovato Agile Enstitüsü, çalışanların yaptıkları iş ve kurumları ile bağlı hissetmelerinin yanı sıra, bireysel ve ekip olarak Agile yaklaşımlar neticesinde yaratacakları artı değerin nasıl sürdürülebilir kılınabileceği, fikrini önceleyerek düzenli çalışmalar yapar. Agile bakış açısında gerekli olan ve belki de yeterince değer verilmeyen interdisipliner yaklaşımı esas alır bu çerçevede dünyada ve Türkiye’deki pratiklerin en verimli modellerinin uygulanabilmesi için belirli alanlara sıkışıp kalmadan disiplinler arası ilişkileri de içeren araştırmalar ile bu konuda topluluklara yön gösterme veya yönü tartışma amacı güder.
Enstitüsü danışmanlarımız hizmet verdikleri müşterilerde kaliteli bir çıktı için hem maliyetleri düşünen hem de sürekli öğrenen bir kurum dizayn ederek sürekli öğrenen bir ekosistem oluşturma amacını güderler. Bunun için uzun yıllar Lean-agile konularında çalışmış danışmanların yanında hem pratik dünyadaki örnekleri hem de akademik dünyada olan gelişmeleri yakından takip eden profesyoneller referansları ile sabit ve sürekli gelişen çalışmaları ile Sektörde fark yaratmaya devam etmektedirler.