Kurum çalışanlarının potansiyellerini ortaya koymalarına mani olan içsel ve dışsal engelleri anlayabilmek için, kurumların performans beklentisi ile bireylerin yaptıkları iş ve çalıştıkları kuruma dair tutumları arasındaki ilişkiyi derinlemesine incelemek ve neticesinde karşılıklı tatmin ilkesine dayanan bir köprü kurmak gereklidir. Biz bu köprünün ana maddesine “Yapıcı İletişim”, neticesinde oluşan verimli ortaklığa da “Bağlanma” diyoruz. Renovato olarak kurum ile çalışan arasındaki tanımladığımız bu bağı (angajmanı) her başarılı organizasyonun yapıtaşı olarak kabul ediyor, uzman dönüşüm danışmanlarımız, ile hizmet verdiğimiz kurumları çalışanlarının bağlı, motive ve dinamik olacakları ekosistemlere dönüştürme yolculuklarına rehberlik ediyoruz.
Geleneksel danışmanlık yaklaşımlarının ötesine geçerek, bütüncül bir bakış açısıyla insanların ve kurumların hedeflerini, yetkinliklerini ve iş yapma şekillerini uyumlu hale getirmelerine yardımcı oluyoruz. Bağlılık adına sürdürülebilir değişim için müşterilerimizle iş birliği yaparak, ekip stratejisini şekillendiriyor, organizasyonun gelecekteki amaç ve hedeflere uygun hale gelmesine destek oluyor, çalışanlara ve yöneticilere gelişimlerini destekleyecek öğrenme imkanlarını sağlıyoruz.
Renovato olarak müşterilerimizin kendine has ihtiyaçlarını ve zorluklarını ele almak için özel olarak tasarlanmış çalışan bağlılığı programları geliştiriyoruz. Detaylı nitel ve nicel değerlendirmeler yoluyla şirketinizin hedeflerini, değerlerini ve mevcut bağlılık seviyelerini derinlemesine anlayarak girdiğimiz süreçte çalışanların kuruma yönelik hislerini daha ilk adımlarda güçlendirmeye başlayan, üretkenliği ve genel iş memnuniyetini artıran stratejiler ve yaklaşımlar öneriyoruz. Etkileşimli atölye çalışmaları ve ekip oluşturma faaliyetlerinden eğitim ve koçluk süreçlerine kadar hizmetlerimiz, katılan her bireyin gelişebileceği pozitif ve kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmak için tasarlanmıştır.
Renovato olarak sizlere, bugünün rekabetçi iş ortamında çalışan angajmanını destekleyen, performansı tetikleyen ve organizasyonunuzu uzun vadeli sürdürülebilir başarı için konumlandıran bir iş ortamı yaratmak ana hedefimizdir. Bu hedefe ulaşmak için Verimlilik Odaklı Karşılıklı Bağlılık hizmetlerimizi üç adımlı yaklaşımlarımızla kuruma özel olarak tasarlıyoruz.
Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını değerlendirme toplantıları ile netleştirebilmek için Enstitümüzün dönüşüm liderleri ile kurum yöneticilerini bir araya getiririz. Bu noktada İhtiyacın çerçevesini eksiksiz çizebilmek ve en iyi stratejik çözüm önerileri tasarlamak adına Bilimsel Metodolojiye başvurur ve aşağıda yer alan araçlardan kurumun kültürü ve projenin yapısına en uygun olanı belirleyerek kullanırız.
Tasarım aşamasında eksiksiz çözüm için en uygun tasarımın üretilmesi sağlanır. Teşhis fazında elde edilen bulguları dönüşüm danışmanlarımızın ön incelemesini takiben kurum yetkilileri ile değerlendirme toplantıları yaparız. Ön incelemeler neticesinde geliştirilen kurumun ihtiyacına yönelik özel tasarımlar, bu toplantılarda alternatif stratejik çözüm önerileri olarak sunulur. Bu hazırlık sürecinin neticesinde teori ve pratiğin kesiştiği memnuniyet ve sadakati bir arada sunarak dönüşüm yaratacak program önerileri netleştirilir ve uygulama fazı öncesi son hazırlıklar tamamlanır.
Dönüşen iş dünyanın ve bunun hem sebebi hem de sonucu olarak niteleyeceğimiz insanın ihtiyaçlarını anlamak ve dönüşümün itici gücü olabilmek için Akademinin ve İş Dünyasındaki uygulamaları yakından takip ediyoruz.
Çalışanların fiziksel, bilişsel ve duygusal bağlamda enerjilerini eş zamanlı olarak kurumdaki rollerine vermeleri yani “Bağlı (Engage)” bir çalışan olmaları Kurumların Hedeflerine giden rekabet yolculuklarında Performans başlığında kritik bir fark yaratmaktadır
Çünkü kurumu dönüştüren bağlı çalışanlar;