Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Birleşik Krallık hükümeti tarafından sağlanan prestijli British Chevening Bursu ile Stirling University’de MBA programını tamamladı. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde Strateji ve Örgüt Teorisi alanında doktora eğitimine devam etti.
Profesyonel kariyerine Doğuş Otomotiv'de Volkswagen markasının pazarlama bölümünde başlayan Gürbüzatik, Volkswagen grup markalarının Türkiye’deki yeniden yapılanmaları sürecinde pazarlama alanında çalışmalar gerçekleştirdi. Marka konumlandırması, fiyatlandırma yapılarının oluşturulması ve bayi ağının pazarlama stratejilerinde uyumlanması süreçlerini yönetti. Dönemi boyunca Volkswagen markası pek çok kristal elma ve reklam ödülü aldı. Capital dergisinin gelecek vadeden genç yöneticiler listesine girdi. Ardından Sabancı Üniversitesi'nde organizasyon stratejisi ve kurum kültürü alanında akademik araştırmalarda çalıştı. Daha sonra BP/Castrol’de pazarlama hizmetleri yöneticisi olarak yeniden özel sektöre dönerek global marka stratejilerinin oluşturulmasında ve uygulanmasında yöneticilik yaptı.
2004 yılında Mey Diageo’nun kurucu ekibine pazarlama müdürü olarak farklı kategorilerin marka yapılanmalarını yönetti. Stratejik iş bölümü yöneticiliği sırasında CEO’ya P&L sorumluluğuyla bağlı yönetici olarak görev aldı. Daha sonra inovasyon bölümünün kuruluşunda öncü yöneticilik rolünü üstlendi.
2021 yılından itibaren Fernkolektif markası altında bağımsız danışmanlık yapmaya başlayan Gürbüzatik, gıda ve içecekler başta olmak üzere özellikle tarımsal ürünlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi, stratejik marka konumlandırmaları, inovasyon takımları oluşturulması süreçleri ile ürün geliştirme ve sürdürülebilir gıda sistemleri alanlarında projeler gerçekleştiriyor.
Ayrıca Slow Food Turkiye platformlarında kurucu üye olarak görev almakta.
Ayrıca, Anadolu’da yerli, eski ve aşısız bağ alanlarının korunması ve tanıtılması için disiplinler arası araştırmalara öncülük etmektedir. IWSC ve Old Vine Conference tarafından desteklenen "Anadolu’nun Güvencesiz Eski Bağları: Karasakız Üzümü" araştırma projesinin yürütücülerinden biri olarak aktif olarak çalışmaya da devam etmekte.
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi Bölümü'nde İçecekler Yönetimi dersleri vermekte, aynı zamanda gıda ve içecek etiği, tarım politikaları ve içecek sektöründeki dönüşümler üzerine yazılar yayınlamaktadır.
Uzmanlık Alanlarını stratejik marka ve ürün yönetimi, inovasyon ve yeni ürün geliştirme, tarımsal ürünlerin değer zinciri, sürdürülebilirlik ve pazar stratejileri, Gıda ve içecek etiği olarak tanımlayabiliriz.